13:04 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή των δασμών από μέρους των ΗΠΑ, προσβλέποι αξιωματούχοι από το Μεξικό, με το «βλέμμα» στις συνομιλίες που θα λάβουν χώρα σήμερα.

Συνάντηση θα έχουν, σήμερα, αξιωματούχοι από το Μεξικό με την αμερικανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να πείσουν την Ουάσινγκτον να μην επιβάλει, τελικά, δασμούς σε βάρος του Μεξικού

Στις συνομιλίες, τις οποίες θα διευθύνει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, θα συμμετέχουν ανώτατοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι συνομιλίες τελευταίας στιγμής δεν είναι πιθανό να αποτρέψουν την εφαρμογή των δασμών.

«Θα δούμε εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά νομίζω ότι είναι πιο πιθανό ότι οι δασμοί θα προχωρήσουν και πιθανότατα θα μιλάμε όσο οι δασμοί είναι σε ισχύ (...)», είπε ο Τραμπ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού στη Βρετανία με την Τερέζα Μέι. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει δασμούς 5% σε όλα τα προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό, αρχής γενομένης από τις 10 Ιουνίου, ενώ από τον Οκτώβριο θα μπορούσαν να αυξηθούν στο 25%.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Δασμοί, ΗΠΑ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK