ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το μήνυμα ότι η Τεχεράνη δεν θέλει συγκρούσεις με άλλες χώρες, αλλά εάν χρειαστεί θα απαντήσει στις απειλές, απέστειλε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί.

Το Ιράν δεν επιδιώκει διαμάχη με άλλες χώρες, αλλά είναι έτοιμο να δώσει μια αποφασιστική απάντηση στις απειλές, εάν χρειαστεί, σημείωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί, στη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί. 

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θέλει να ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή και δεν προτίθεται να έχει διαμάχες με άλλες χώρες ή ακόμη πιο σημαντικές παγκόσμιες δυνάμεις, αλλά εάν ξεκινήσουν να κάνουν κάποια ασύνετη κίνηση, σίγουρα θα λάβουν αποφασιστική απάντηση και θα το μετανιώσουν», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ιρανού προέδρου, επικαλούμενη τον Ρουχανί. 

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο Ρουχανί απέκλεισε την πιθανότητα επίλυσης των τοπικών ζητημάτων μέσω καταναγκαστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών απειλών και των οικονομικών κυρώσεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αραβικές χώρες κατηγόρησαν το Ιράν για την παροχή βαλλιστικών πυραύλων στο επαναστατικό κίνημα των Χούθι στην Υεμένη με σκοπό την διεξαγωγή επιθέσεων κατά της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτά, καθώς το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει επιδεινωθεί, εν μέρει λόγω των διαφωνιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν που οδήγησαν την Τεχεράνη στην αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο. 

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, επαναφέροντας τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. 

Tags:
ΗΠΑ, Χασάν Ρουχανί, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK