10:16 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Συνάντηση είχαν, χθες στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για θέματα διμερούς συνεργασίας.

Ρωσία και Κίνα υπέγραψαν 23 συμφωνίες στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της εκπαίδευσης μετά από τις συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα την Τετάρτη.

Το πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και το πανεπιστήμιο Tsinghua υπέγραψαν χθες συμφωνία συνεργασίας, ενώ ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπγιάνιν και ο Ζανγκ Ζιανλόνγκ, διαχειριστής της Εθνικής Υπηρεσίας Δασών της Κίνας, επίσης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Επιπλέον, οι επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών της Ρωσίας και της Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας ενέκριναν διαδικασίες για την εφαρμογή μιας διακυβερνητικής συμφωνίας του 2001 για την ασφάλεια των πτήσεων.

Μετά τις συνομιλίες, η Μόσχα και το Πεκίνο υπέγραψαν μνημόνιο για την προώθηση του διμερούς εμπορίου καθώς και πρωτόκολλα σχετικά με τις φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις όσον αφορά ορισμένα είδη φυτικών προϊόντων που εξάγονται από τη Ρωσία στην Κίνα.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι υπέγραψαν μια διακυβερνητική συμφωνία για τις πληρωμές.

Σχετικά:

Πούτιν: Ρωσία - Κίνα υπέγραψαν συμφωνίες για επέκταση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εμπόριο
Μήνυμα από Ρωσία και Κίνα ότι πρέπει να προστατεύσουν την οικονομική συνεργασία με το Ιράν
Tags:
συμφωνία, μνημόνιο συνεργασίας, μνημόνιο, συνεργασία, Σι Τζινπίνγκ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Μόσχα, Κίνα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK