15:16 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Normandy Four είναι ένα από τα σχήματα για τον διακανονισμό της ουκρανικής κρίσης. Οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου περιλαμβάνουν τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Η νέα σύνοδος κορυφής για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία στο λεγόμενο σχήμα «Normandy Four» δεν θα πρέπει να συγκληθεί μέχρις ότου οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί να έχουν προηγουμένως λάβει νομική μορφή, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Υπάρχουν ορισμένες συμφωνίες του σχήματος που ανέφερα. Οι Γερμανοί και Γάλλοι συνάδελφοί τις έχουν επιβεβαιώσει και οι συμφωνίες αυτές αποτελούν απαράβατη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε. Ας τις επισημοποιήσουμε. Μετά από αυτό θα προετοιμαστούν νέες σύνοδοι κορυφής του σχήματος της Νορμανδίας», δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη με το RBC.

Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι το Normandy Four είχε προηγουμένως καταλήξει σε συμφωνίες για τον διαχωρισμό των δυνάμεων κατά μήκος της γραμμής αποκλιμάκωσης και την εισαγωγή νόμων για το ιδιαίτερο καθεστώς της περιοχής του Ντονμπάς και την εκεί διεξαγωγή εκλογών.

«Οι πρόεδροι έδωσαν οδηγίες να αποκτήσουν οι συμφωνίες αυτές νομική υπόσταση. Δεν έχουν εφαρμοστεί από τότε. Γι' αυτό, προτού συγκεντρωθούμε για άλλη μια φορά στο σχήμα της Νορμανδίας, το σχήμα αυτό θα πρέπει τουλάχιστον να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και οι προηγούμενες συμφωνίες να αποκτήσουν νομική υπόσταση», εξήγησε ο κορυφαίος διπλωμάτης.

Το Normandy Four είναι ένα από τα σχήματα για τον διακανονισμό της ουκρανικής κρίσης. Οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου περιλαμβάνουν τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός υπαρχηγός του λαϊκού κόμματος, που υποστηρίζει τον νέο πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρότεινε να συμπεριληφθούν στις συνομιλίες το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στα τέλη Μαΐου, ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για την Ουκρανία κ. Κερτ Βόλκερ δήλωσε ότι η επόμενη συνάντηση του σχήματος της Νορμανδίας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, προσθέτοντας ότι η ακριβής ημερομηνία δεν είχε καθοριστεί ακόμα. Ωστόσο, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές πότε και που θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση.

Tags:
Υπουργός Εξωτερικών, Ντονμπάς, Νορμανδία, Σεργκέι Λαβρόφ, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK