23:38 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Σκληρή κριτική στις επιθετικές πολιτικές των ΗΠΑ άσκησε από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν κυρώσεις και επιθετικές πολιτικές εναντίον κρατών σε όλο τον κόσμο για να επιβάλουν την κυριαρχία τους στη διεθνή σκηνή, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι την Πέμπτη στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Σήμερα υπάρχουν ορισμένες χώρες, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που προσπαθούν να επιβάλουν τις πολιτικές τους, μια πολιτική κυριαρχίας μέσω της χρήσης μονομερών κυρώσεων, διεξάγοντας εμπορικούς πολέμους και αν επιδεικνύοντας ωμή επιθετικότητα εναντίον λαών» ανέφερε ο Αϊσάμι.

Η Βενεζουέλα είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί από τις αμερικανικές κυρώσεις μετά το ξέσπασμα της πολιτικής κρίσης στη χώρα τον Ιανουάριο.

Η Ουάσινγκτον, η οποία υποστηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο στις προσπάθειές ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία, δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία και επέβαλε κυρώσεις στη κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βενεζουέλας PDVSA.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
Tags:
αντιπρόεδρος, Φόρουμ, κυρώσεις, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK