20:37 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εταιρεία ξεκίνησε διαβουλεύσεις για το κλείσιμο του εργοστασίου με συνδικάτα. Το εργοστάσιο αναμένεται να έχει κλείσει έως το 2020, ενώ σε κίνδυνο μπαίνουν 1.700 θέσεις εργασίας.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι πρότεινε το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής κινητήρων στο Μπρίτζεντ της Ουαλίας, προκειμένου να αναδιαρθρωθούν οι ευρωπαϊκές δραστηριότητές της.

Το εργοστάσιο αναμένεται να έχει κλείσει έως το 2020. Η Ford επικαλείται το γεγονός πως η παραγωγή είναι «σημαντικά μικρότερη» από τις δυνατότητες του εργοστασίου.

Η εταιρεία θα διαθέσει περίπου 500 εκατ. λίρες για το κλείσιμο του εργοστασίου, με τα περισσότερα χρήματα να καταβάλλονται σε υπαλλήλους ως αποζημιώσεις απόλυσης.

Ο πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Στιούαρτ Ρόουλεϊ, ανέφερε ότι η δημιουργία μιας ισχυρής και βιώσιμης Ford, απαιτεί τη λήψη δύσκολων αποφάσεων.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η Ford ήταν «αφοσιωμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο» αλλά συμπλήρωσε ότι «οι αλλαγές στη ζήτηση και τα μειονεκτήματα σε ό,τι αφορά το κόστος, καθώς και η απουσία πρόσθετων μοντέλων κινητήρων για την πρόοδο του Μπρίτζεντ, καθιστούν το εργοστάσιο οικονομικά μη βιώσιμο τα επόμενα χρόνια».

Νωρίτερα, πληροφορίες για κλείσιμο του εργοστασίου μετέδωσε η Daily Mail.

Η εξέλιξη έρχεται στον απόηχο της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου υποσχέθηκε τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μετά την αποχώρηση του Λονδίνου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το εργοστάσιο στο Μπρίτζεντ, το οποίο απασχολεί περίπου 1.700 εργαζόμενους, βρέθηκε στο προσκήνιο όταν η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2021, λόγω των αλλαγών στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της Ford στην Ευρώπη και των χαμηλών πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, το κλείσιμο του εργοστασίου του Μπρίτζεντ θα αποτελούσε καταστροφή για τους εργαζόμενους και την τοπική κοινότητα ως σύνολο.

Η εγκατάσταση της Ford στο Μπρίτζεντ, όπου κατασκευάζονται κινητήρες για 40 χρόνια, δεν είναι η μοναδική μονάδα που απειλείται στη χώρα. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda έχει ανακοινώσει σχέδια για να κλείσει το εργοστάσιό της στο Σουίντον το 2021, ενώ η Nissan αποφάσισε τελικώς να μην κατασκευάσει το νέο της όχημα X-Trail στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ.

Σχετικά:

Η Ford δεν επιστρέφει στις ΗΠΑ παρά τις παραινέσεις του Τραμπ
Η Ford φέρεται να σχεδιάζει το κλείσιμο του μεγαλύτερού της εργοστασίου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο Τραμπ χαιρετίζει την κατάρρευση της συμφωνίας της Ford με την Κίνα
Tags:
αυτοκινητοβιομηχανίες, αυτοκίνητα, αυτοκίνητο, εργοστάσιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουαλία, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Ford
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK