15:30 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Μετά την G20 η απόφαση για νέους δασμούς στην Κίνα, κοινή θέση με Μακρόν για το Ιράν

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο ενδεχόμενο επιβολής νέων δασμών σε βάρος της Κίνας, αλλά και στα πυρηνικά του Ιράν αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στο πλαίσιο της συνόδους της G20, αυτόν τον μήνα, θα αποφασίσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το εάν θα επιβάλει νέους δασμούς σε βάρος της Κίνας, αφ'ότου συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, όπως είπε ο ίδιος σήμερα από τη Γαλλία, όπου μετέβη για συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

«Θα πάρω την απόφαση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, πιθανόν αμέσως μετά την G20», είπε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Μακρόν. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, θα δει τι θα γίνει, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας, στη σύνοδο της G20 που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ιαπωνία στις 28-29 Ιουνίου. 

Ενώπιον των δημοσιογράφων, ο Τραμπ αναφέρθηκε και στη θέση των ΗΠΑ και της Γαλλίας για το Ιράν. 

«Δεν νομίζω ότι έχουμε διαφορές σε σχέση με το Ιράν. Δεν νομίζω ότι ο πρόεδρος θέλει να δει πυρηνικά όπλα, όπως ούτε και εγώ... και δεν θα έχουν πυρηνικά όπλα», επεσήμανε ο Τραμπ. 

«Εάν θέλουν να μας μιλήσουν, εντάξει, θα μιλήσουμε. Αλλά το ένα πράγμα που δεν μπορούν να έχουν είναι ότι δεν μπορούν να έχουν πυρηνικά όπλα», είπε, με τον Μακρόν να συμφωνεί με τον Τραμπ, λέγοντας ότι έχουν την ίδια άποψη ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στο Ιράν να έχει πυρηνικά όπλα. 

Tags:
Κίνα, Ιράν, ΗΠΑ, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK