23:36 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα τέλη Μαΐου, το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε, επικαλούμενο δικές του πηγές, ότι η Ρωσία αρνήθηκε να πουλήσει στο Ιράν συστήματα αεράμυνας S-400. «Αφήστε τους να συνεχίσουν να διαδίδουν (ψεύτικα νέα)» δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Η Ρωσία δεν έχει λάβει αίτημα από το Ιράν για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας S-400, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ.

«Αφήστε τους να συνεχίσουν να διαδίδουν (ψεύτικα νέα)» δήλωσε ο Μπόρισοφ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές μέσων ενημέρωσης.

Στα τέλη Μαΐου, το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε, επικαλούμενο δικές του πηγές, ότι η Ρωσία αρνήθηκε να πουλήσει στο Ιράν συστήματα αεράμυνας S-400.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η Ρωσία εξήγησε την απόφασή της λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα κλιμακώσει τις εντάσεις στην περιοχή.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν είχε πληροφορίες σχετικά με την φερόμενη άρνηση.

Το δημοσίευμα ακολούθησε την κλιμάκωση της ένταξης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης ενώ ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή.

Σχετικά:

Αυτή είναι η απάντηση του Κρεμλίνου στα περί «άρνησης» της Ρωσίας να πουλήσει S-400 στο Ιράν
Bloomberg: Το Ιράν ζήτησε να αγοράσει S-400 από τη Ρωσία, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση
Tags:
Ντμίτρι Πεσκόφ, Κρεμλίνο, ΗΠΑ, S-400, Ρωσία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK