20:34 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια γιγαντιαία σβάστικα κατασκεύασε στην μπροστινή αυλή του ένας άνδρας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η οποία μάλιστα είναι ορατή από αέρος.

«Μου ανήκει αυτό το σπίτι. Θα βάλω ότι θέλω. Δεν είναι δουλειά κανενός σας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Στιβ Τζόνσον στην τηλεόραση ABC7.

«Μου αρέσουν αυτά τα σύμβολα. Θεωρώ ότι είναι ωραία. Μου αρέσουν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα θιβετιανό σύμβολο.

​Ο άνδρας, έχει επίσης βάλει τον αγκυλωτό σταυρό, του συμβόλου της ναζιστικής Γερμανίας, στο κουδούνι του σπιτιού του.
«Είναι ένα θιβετιανό σύμβολο πολύ πριν εφευρεθεί η σβάστικα», είπε επίσης.

Το Θιβέτ είναι μια περιοχή που εκτείνεται σε  ένα μεγάλο μέρος του θιβετιανού οροπεδίου στην σύγχρονη Κίνα, όπου κατοικεί ο θιβετιανός πληθυσμός και άλλες εθνικές ομάδες μεταξύ των οποίων οι φυλές Μπόναν, Κιάν, Χούι, Λόμπα και Χαν.

Όταν ρώτησαν τον Τζόνσον αν είναι ο ίδιος Θιβετιανός, εκείνος αποκρίθηκε «θα μπορούσα να είμαι».

«Δεν αντιπροσωπεύει τίποτα», είπε επίσης στην τηλεόραση KNTV. «Αντιπροσωπεύει εμένα που δεν έχω να ξεχορταριάζω σε αυτή την περιοχή της αυλής μου, αυτό αντιπροσωπεύει για εμένα. Για εσάς τι αντιπροσωπεύει»;

Η σβάστικα, που ήταν το έμβλημα του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας, έγινε σύμβολο αντισημιτισμού και της «λευκής υπεροχής» στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική. Το σύμβολο αυτό πάντως είναι αποδεκτό χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά σε αρκετές ασιατικές κουλτούρες. Για παράδειγμα στον Βουδισμό, ο αγκυλωτός σταυρός πιστεύεται ότι συμβολίζει την πατημασιά του Βούδα. Στον Ινδουισμό, το σύμβολο με τα χέρια που δείχνουν προς τα δεξιά ή σβάστικα όπως εμείς τη γνωρίζουμε, συμβολίζει τη νύχτα. Το σύμβολο χρησιμοποιείται επίσης σε χάρτες για να δείξει την τοποθεσία βουδιστικών ναών, εστιατορίων και άλλων τοποθεσιών στις χώρες όπου θεωρείται ένα θρησκευτικό και ιερό σύμβολο.

Οι «εξηγήσεις» του Τζόνσον δεν ικανοποίησαν πάντως αρκετούς από τους γείτονές του.

«Ντρέπομαι γι’ αυτό» δήλωσε στο CBS, ο Βινς Πεχνέλτ ένας άνδρας γερμανικής καταγωγής που ζει στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με τον Τζόνσον από το 1967.

Άλλοι εξέφρασαν μάλιστα την ανησυχία τους, ότι η σβάστικα στην αυλή του Τζόνσον μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της αξίας των σπιτιών στη γειτονιά.

Η Μαρία Γκουτιέρες, κάτοικος της γειτονιάς εξέφρασε στο CBS την ανησυχία της για τους κινδύνους που μπορεί να έχει για τις οικογένειες και τα παιδιά της περιοχής, η τοποθέτηση του ναζιστικού συμβόλου σε ένα τόσο ορατό σημείο.
«Τώρα, δεν είμαστε ασφαλείς», τόνισε.

Tags:
ειδήσεις, ναζιστικό σύμβολο, ΗΠΑ, σβάστικα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK