00:15 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά την αποχώρηση από τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν, οι ΗΠΑ έχουν επαναφέρει όλες τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης ενώ έχουν προχωρήσει και στην επιβολή νέων.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε την Παρασκευή νέες κυρώσεις που σχετίζονται με το Ιράν και βάζουν στο στόχαστρο τον πετροχημικό τομέα της χώρας, περιλαμβάνοντας, περιλαμβάνοντας την εκμετάλλευση πετροχημικών με τεράστιο δίκτυο θυγατρικών και πωλητών.

«Το γραφείο για τον έλεγχο ξένης περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέλαβε δράση σήμερα κατά της μεγαλύτερης και πιο προσοδοφόρας εταιρείας εκμετάλλευσης πετροχημικών του Ιράν, την Persian Gulf Petrochemical Industries Company (PGPIC)» αναφέρεται σε ανακοίνωση. Ίδια αντιμετώπιση ορίζει και για το τεράστιο δίκτυο των 39 θυγατρικών και αντιπροσώπων πωλήσεων με έδρα εκτός Ιράν.

Το υπουργείο προσθέτει ότι απόφαση για την PGPIC οφείλεται σε υποτιθέμενη στήριξη του οικονομικού βραχίονα του IRGC, της κατασκευαστικής Χατάμ αλ-Ανμπίγια.

Οι εντάσεις μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ συνεχίζονται από τότε που η Ουάσιγκτον αποχώρησε την πυρηνική συμφωνία του 2015. Από τις 8 Μαΐου η κυβέρνηση Τραμπ αυξάνει την πίεση στην Τεχεράνη με την επιβολή ακόμα πιο σκληρών κυρώσεων.

Tags:
ένταση, εταιρείες, ΗΠΑ, κυρώσεις κατά Ιράν, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK