20:03 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι «πολλές εταιρείες» εγκαταλείπουν την Κίνα για να αποφύγουν τους δασμούς

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο από τότε που η Ουάσιγκτον ξεκίνησε να επιβάλλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα το 2018. Οι μεταγενέστερες ανταλλαγές δασμών «πάγωσαν» στις αρχές του 2019, αλλά άρχισαν και πάλι από τον Τραμπ, που έκανε λόγο για έλλειψη προόδου στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καυχήθηκε για την επιτυχία της πολιτικής επιβολής δασμών στην Κίνα, ισχυριζόμενος ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα για τις ΗΠΑ και άλλες χώρες προκειμένου να αποφύγουν πρόσθετη φορολόγηση στα προϊόντα τους στην αμερικανική αγορά. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αντιμετωπίσει αρνητικές συνέπειες από την επιβολή των δασμών.

​Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι το Πεκίνο πιέστηκε να επιδοτήσει τα τοπικά προϊόντα προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικά στην αμερικανική αγορά.

Πρόσφατα ο Τραμπ απείλησε την Κίνα με πρόσθετους δασμούς 25% σε προϊόντα αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων αν δεν σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες με το Πεκίνο για μία νέα εμπορική συμφωνία. Η απειλή έρχεται στον απόηχο της επιβολής πρόσθετων κυρώσεων 25% σε προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων από την Κίνα.

Tags:
επιχειρήσεις, Δασμοί, ΗΠΑ, Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK