07:56 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέες απειλές προς την Τουρκία εκτόξευσε η Ουάσιγκτον, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ακύρωσης της αγοράς των μαχητικών F-35, εφόσον η Άγκυρα προχωρήσει στη σχεδιαζόμενη προμήθεια των ρωσικών S-400.

Προθεσμία έως τις 31 Ιουλίου, προκειμένου να ακυρώσει τη συμφωνία για την προμήθεια των S-400, έδωσε στην Τουρκία η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με media, τα οποία επικαλούνται πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί επιστολή του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σανάχαν, προς τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στην οποία υπογραμμιζόταν ότι «η Άγκυρα δεν θα προμηθευτεί τα μαχητικά πέμπτης-γενιάς F-35, εφόσον παραλάβει τους S-400».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναλυτές απαντούν στον Αποστολάκη: Η Ρωσία δεν εργαλειοποιεί την Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017, Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία δανειοδότησης για την παράδοση του συστήματος αεράμυνας S-400.

Παρά τις απειλές των ΗΠΑ περί επιβολής οικονομικών κυρώσεων, η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι η προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού συνιστά κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, ενώ έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα ακύρωσης του deal με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ΗΠΑ δεν θα δέχονται πλέον νέους Τούρκους πιλότους για να εκπαιδευθούν στα F-35

Tags:
μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, πυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλικό σύστημα, αεράμυνα, F-35, S-400, Πάτρικ Σανάχαν, Χουλουσί Ακάρ, Τουρκία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK