03:09 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ηγέτες των Συμμαχικών Δυνάμεων συγκεντρώθηκαν στη βόρεια Γαλλία την Πέμπτη, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μας έχει συνηθίσει να κάνει… περίεργα πράγματα. Το να υπογράψει τη διακήρυξη των ηγετών των Συμμαχικών Δυνάμεων για την 75η επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία, δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Έτσι, ενώ οι υπόλοιποι 15 διπλωμάτες έβαλαν την υπογραφή τους στο κάτω μέρος του εγγράφου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε στο… πάνω μέρος της διακήρυξης!

​Τα γεγονότα της 6ης Ιουνίου του 1944, γνωστά και ως «D-Day» αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη απόβαση στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.

Ωστόσο, η συζήτηση αντί να περιστρέφεται γύρω από τη θυσία των 4.400 ανδρών, εστίασε στην υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter έσπευσαν να σημειώσουν ότι πρόκειται για άλλη μία ένδειξη του «Εγώ» του Αμερικανού προέδρου, ενώ κάποιοι άλλοι δικαιολόγησαν τον Τραμπ, εξηγώντας ότι δεν υπήρχε χώρος στο κάτω μέρος του εγγράφου και έτσι, αναγκάστηκε να υπογράψει στο πάνω μέρος.

​Βέβαια, υπήρξαν και ορισμένοι άλλοι, οι οποίοι επέλεξαν να σχολιάσουν την υπογραφή του Τραμπ, παρομοιώνοντάς την με… ζωγραφιά παιδιού.

Σχετικά:

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι «πολλές εταιρείες» εγκαταλείπουν την Κίνα για να αποφύγουν τους δασμούς
Κρεμλίνο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν - Τραμπ στην Οζάκα
Σι Τζινπίνγκ: Φίλος μου ο Ντόναλντ Τραμπ
Χειραψία από μέταλλο: Η ευγενική χειρονομία του Μακρόν αφήνει σημάδι στο χέρι του Τραμπ
Τραμπ: Οι τραυματισμένες σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας μπορούν ακόμα να είναι καλές
Tags:
πόλεμος, απόβαση, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Twitter, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Νορμανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK