08:12 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Πλάνο συνεργασίας με τη ρωσική αγορά παρουσίασε ο κινεζικός «κολοσσός» Huawei σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ επιχειρήσεων και του Ρώσου προέδρου στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Τα σχέδιά της για συνεργασία με τη Ρωσία ανέπτυξε η Huawei στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με επιχειρηματίες στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Επενδυτικού Ταμείου Κιριλ Ντμίτριεφ.

«Η συζήτηση περιελάμβανε συγκεκριμένα σχέδια, για πολλές εταιρείες, να αναπτύξουν μηχανολογικά κέντρα στη Ρωσία, να ξεκινήσουν νέα έργα σε φαρμακευτικά προϊόντα και νέα έργα στον τομέα της υγείας (...). Αναμφίβολα, ήταν σημαντική η παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της Huawei, ο οποίος παρουσίασε σχέδια συνεργασίας με τη Ρωσία», επεσήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο των συμμετεχόντων στο Διεθνές Οικονομικό Φορούμ της Αγίας Πετρούπολης, η Huawei Technologies Company Ltd. εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο του κινεζικού «κολοσού» Γκούο Πινγκ. 

Εν τω μεταξύ, χθες ο Πούτιν χαρακτήρισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να ωθήσουν τον κινεζικό τεχνολογικό «γίγαντα» έξω από την παγκόσμια αγορά, ως την αρχή ενός νέου τεχνολογικού πολέμου.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι προσπάθειες να υπάρξει μονοπώλιο στο νέο κύμα τεχνολογίας και να περιοριστεί η πρόσβαση στα προϊόντα του συνιστά την κύρια πηγή της παγκόσμιας αστάθειας.

Στα μέσα Μαΐου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε διάταγμα, με το οποίο περιέλαβε την Huawei στη «μαύρη λίστα», περιορίζοντας τη δραστηριότητα του «κολοσσού» στις ΗΠΑ, με τις αμερικανικές επιχειρήσεις να χρειάζονται πλέον άδεια για να έχουν εμπορική συνεργασία με την Huawei.

Η Huawei έχει κατηγορηθεί ότι έχει διασυνδέσεις με την κινεζική κυβέρνηση και ότι έχει προβεί σε κατασκοπεία εκ μέρους της. Τόσο η Huawei, όσο και η κινεζική κυβέρνηση έχουν αρνηθεί τις εν λόγω κατηγορίες.

Tags:
Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, Βλαντίμιρ Πούτιν, ΗΠΑ, Ρωσία, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK