02:03 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το μήνυμα ότι το Ιράν δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) απέστειλε σήμερα, μέσω συνέντευξής του στο ICANA, ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

«Το Ιράν δεν έχει σχέδια να φύγει από τον ΟΠΕΚ... και λυπάται που κάποια μέλη του ΟΠΕΚ έχουν μετατρέψει τον οργανισμό σε πολιτικό φόρουμ για να φέρουν αντιμέτωπα δύο ιδρυτικά μέλη του ΟΠΕΚ, δηλαδή το Ιράν και τη Βενεζουέλα», σημείωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Μπιχάν Ζανγκάνεχ. 

Ο ίδιος απέστειλε το συγκεκριμένο μήνυμα, αφ'ότου τον προηγούμενο μήνα η τεχεράνη δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα, εάν πληγούν τα συμφέροντάς της στον ΟΠΕΚ. 

Παράλληλα, Ιρανοί αξιωματούχοι τόνιζαν ότι ο ΟΠΕΚ είναι ελαττωματικός λόγω της «μονομερούς προσέγγισης ορισμένων μελών της και ότι είναι πιθανό ο οργανισμός να καταρρεύσει».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει επιδεινωθεί, λόγω της διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν. 

Η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, επαναφέροντας τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. 

Tags:
ΟΠΕΚ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK