02:08 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

ΗΠΑ και Μεξικό ήρθαν σε συμφωνία για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών, εξέλιξη η οποία οδήγησε στην αναστολή της επιβολής αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές από το Μεξικό.

Την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων εκ μέρους του Μεξικού ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών και την αναστολή της επιβολής δασμών.

«Το Μεξικό συμφώνησε να ξεκινήσει άμεσα την αγορά τεράστιων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων από τους πατριώτες αγρότες» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

​Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, προειδοποίησε ότι ο Τραμπ διατηρεί την εξουσία επιβολής δασμών στο Μεξικό, αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τις μεταναστευτικές ροές.

«Οι προσδοκίες μας είναι το Μεξικό να κάνει ό,τι έχει δεσμευτεί και οι προσδοκίες μας είναι ότι δεν θα χρειαστεί να θέσουμε σε εφαρμογή τους δασμούς, αλλά προφανώς αν δεν γίνει αυτό, ο πρόεδρος διατηρεί αυτήν την εξουσία» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Προηγήθηκε η συμφωνία των δύο χωρών για τη λήψη πρωτοφανών μέτρων περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης εκ μέρους του Μεξικού, αλλά και για την αναστολή της επιβολής δασμών εκ μέρους των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε ανακοινώσει, τις προηγούμενες εβδομάδες, ότι η Ουάσιγκτον θα επιβάλλει δασμούς 5% σ' όλα τα προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό, αρχής γενομένης από τις 10 Ιουνίου.

Σχετικά:

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Ο Τραμπ μπορεί να επιβάλει δασμούς στο Μεξικό αν δεν εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις
Σε συμφωνία για τη μετανάστευση κατέληξαν ΗΠΑ και Μεξικό
Λευκός Οίκος: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι δασμοί στο Μεξικό
ΗΠΑ - Μεξικό συζήτησαν συμφωνία που θα επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να εκτοπίζει τους αιτούντες άσυλο
ΗΠΑ και Μεξικό απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τους δασμούς
Tags:
αγροτικά προϊόντα, εμπόριο, διακίνηση μεταναστών, μετανάστες, μεταναστευτικό, σύνορα, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK