22:00 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ισραήλ διατηρεί τον έλεγχο της Δυτικής Όχθης από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967. Τι υποστήριξε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, σε συνέντευξή του.

Το δικαίωμα του Ισραήλ να διατηρεί εδάφη της Δυτικής Όχθης, υπογράμμισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν.

«Υπό συγκεκριμένες συνθήκες, νομίζω ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να διατηρεί ορισμένα — όχι όμως όλα — εδάφη της Δυτικής Όχθης» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εφημερίδα «The New York Times».

Πρόσθεσε δε, ότι ακόμη και μετά την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης, το Ισραήλ θα πρέπει να διατηρήσει τη στρατιωτική του δύναμη στην περιοχή, όπως ακριβώς πράττουν και οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία.

Στον ίδιο τόνο, εκτίμησε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έχει γίνει αποδέκτης «ορισμένων εξαιρετικά γενναιόδωρων προτάσεων» από το Ισραήλ, τις οποίες έχει απορρίψει.

Κατά την άποψή του, επομένως, η έλλειψη προόδου στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις βαραίνει κυρίως την παλαιστινιακή πλευρά.

Το Ισραήλ διατηρεί τον έλεγχο της Δυτικής Όχθης από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967, οικοδομώντας 140 οικισμούς στην περιοχή, όπως επίσης και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ —κάτι το οποίο θεωρείται παράνομο με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Σχετικά:

Ο Μαχμούντ Αμπάς απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για την επίλυση της διένεξης με το Ισραήλ
Συνάντηση Μπόλτον με τους ομολόγους του από Ρωσία και Ισραήλ τον Ιούνιο στην Ιερουσαλήμ
Πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ αφού ο Νετανιάχου απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού
Αμερικανικές πιέσεις στο Ισραήλ για τον αποκλεισμό Huawei – ZTE
Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν για μία εξάμηνη εκεχειρία
Η «βασίλισσα των όπλων» του Ισραήλ συστήνεται στο Instagram
Tags:
διεθνές δίκαιο, έδαφος, παλαιστινιακό, ΗΠΑ, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Δυτική Όχθη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK