00:07 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ: Καλύτερους όρους για το Brexit, ειδάλλως δεν πληρώνουμε

© Sputnik / Grigory Sysoev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

O πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έχει ξεκινήσει τη μάχη του στην κούρσα για τη διαδοχή της Μέι. Σε βίντεο που έχει δημοσιεύσει διαμηνύει ότι αν εκλεγεί, το Brexit θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία. Τώρα προειδοποιεί την ΕΕ: Θέλουμε καλύτερους όρους για το Brexit, ειδάλλως δεν πληρώνουμε.

Το φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον, υποσχέθηκε να μην παραχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα 39 δισ. λίρες, όπως ορίζει ο «λογαριασμός» του Brexit, μέχρις ότου η ΕΕ να συμφωνήσει σε πιο ευνοϊκούς όρους για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση. 

«Νομίζω ότι οι φίλοι και οι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι τα χρήματα πρόκειται να παρακρατηθούν μέχρις ότου έχουμε μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τη μελλοντική πορεία. Πάντα πίστευα ότι ήταν ασυνήθιστο το γεγονός ότι έπρεπε να συμφωνήσουμε να γράψουμε ολόκληρη την επιταγή πριν τελειώσουμε», δήλωσε στην Sunday Times, στην πρώτη του συνέντευξη αφ'ότου ανακοίνωσε την προσφορά για την πρωθυπουργία.

Ο ίδιος τόνισε ότι εάν εκλεγεί επικεφαλής των Συντηρητικών, η κυβέρνησή του θα καταργήσει το ακανθώδες πρόβλημα του ιρλανδικού backstop και θα λύσει το ζήτημα μόνο όταν η ΕΕ θα είναι έτοιμη να συμφωνήσει για μια μελλοντική σχέση και να εγγυηθεί τα δικαιώματα όλων των πολιτών της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία, ενισχύοντας τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία. 

Ο Τζόνσον μάλιστα κάνοντας μνεία στην ελληνική μυθολογία, επέμεινε ότι είναι ο μόνος υποψήφιος μπου μπορεί να νικήσει τόσο τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και τον Νάιτζελ Φάρατζ. 

«Πιστεύω πραγματικά ότι μπορώ να οδηγήσεω τη χώρα μέσα από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του Κόρμπιν και του Φάρατζ και σε πιο ήρεμα νερά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την παράδοση του Brexit όπως είχω υποσχεθεί στις 31 Οκτωβρίου», είπε.

Tags:
Brexit, Μπόρις Τζόνσον, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK