04:22 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο παγκόσμιος στόλος των 737 MAX της Boeing είχε καθηλωθεί στο έδαφος αφού δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν εντός έξι μηνών - το πρώτο στην Ινδονησία τον Οκτώβριο του 2018 και το δεύτερο στην Αιθιοπία τον Μάρτιο του 2019, σκοτώνοντας 346 άτομα.

Η American Airlines ανέφερε σε δήλωσή της την Κυριακή ότι ολόκληρος ο στόλος των αεροσκαφών Boeing 737 Max θα παραμείνει καθηλωμένος στο έδαφος έως και τις 3 Σεπτεμβρίου, αργότερα από ότι την προηγούμενη ημερομηνία, στις 19 Αυγούστου.

Η αμερικανική εταιρεία διαθέτει προς το παρόν στο στόλο της 24 αεροσκάφη. Επιπλέον, μεγάλο αριθμό αεροσκαφών (900) έχουν προμηθευθεί διάφορες αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο.

Ακόμη, σύμφωνα με την δήλωση, η απόφαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση περίπου 115 πτήσεων την ημέρα μέχρι το Σεπτέμβριο.

«Οι ομάδες Κρατήσεων και Πωλήσεων θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με πελάτες που επηρεάζονται από αυτές τις ακυρώσεις», αναφέρει η δήλωση.

Τον Μάιο, η Ομοσπονδιακή Αεροπορική Διοίκηση των ΗΠΑ (FAA) φιλοξένησε ξένες ρυθμιστικές αρχές για να συζητήσουν την διαδικασία πιστοποίησης του αεροσκάφους 737 MAX για εμπορική χρήση, αλλά η σύσκεψη απέτυχε να παράγει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι έρευνες για τα θανατηφόρα περιστατικά βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπειρογνώμονες υποδεικνύουν ότι η αποτυχία του σύστημα ελέγχου των αεροσκαφών (MCAS) ήταν ο λόγος για τα ατυχήματα.

Οι εντολές του συστήματος MCAS σπρώχνουν αυτόματα προς τα κάτω την μύτη του αεροπλάνου σε περίπτωση ανάγκης. Ωστόσο, όταν οι πληροφορίες που προέρχονται από τους αισθητήρες είναι λανθασμένες, τέτοιες ενέργειες από το σύστημα ασφαλείας ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο το αεροπλάνο, καθώς οι εντολές που δίνει το MCAS ενδέχεται να υπερνικήσουν τις προσπάθειες των πιλότων να τραβήξουν τη μύτη του αεροσκάφους προς τα πάνω.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πιλότοι του αεροπλάνου της Ethiopian Airlines χρειάζονταν περισσότερα από τέσσερα λεπτά για να συνειδητοποιήσουν ότι τα λανθασμένα δεδομένα από τους αισθητήρες προέτρεψαν το MCAS να ωθήσει δίχως λόγο την μύτη του αεροσκάφους προς τα κάτω.

Η Wall Street Journal ανέφερε νωρίτερα ότι ο παγκόσμιος στόλος των 737 MAX θα μπορούσε να παραμείνει καθηλωμένος για τουλάχιστον άλλους δύο μήνες.

Σχετικά:

Οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΕ για να επιτρέψει ξανά τις πτήσεις των Boeing 737 Max
Πιθανώς ελαττωματικά εξαρτήματα σε κάποια Boeing 737 MAX
Tags:
Boeing 737 MAX 8, πτώση αεροσκάφους, αεροπλάνο, αεροσκάφη, Boeing
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK