ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Φαίνεται ότι αυτοί οι Ρώσοι ναύτες δεν ανησυχούσαν και πολύ για την «στενή επαφή» με πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στη Θάλασσα της Αν. Κίνας, τουλάχιστον σύμφωνα με ένα βίντεο όπου οι επιπόλαιοι ναύτες κάνουν ηλιοθεραπεία στο κατάστρωμα του πλοίου.

Η παραλίγο καταστροφική σύγκρουση μεταξύ των δύο αντιτορπιλικών, USS Chancellorsville και ναυάρχου Vinogradov, συνέβη την Παρασκευή. Μόσχα και Ουάσινγκτον επέρριψαν την ευθύνη ο ένας στον άλλο, ενώ οι ΗΠΑ κυκλοφόρησαν μάλιστα βίντεο καθώς και μια αεροφωτογραφία του συμβάντος.

​Ενώ πολλοί επιχειρηματολογούσαν αναφορικά με το ποιος ήταν ο ένοχος πίσω από τη στενή σύγκρουση, οι netizens αντιλήφθηκαν μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια για το ρωσικό αντιτορπιλικό. Οι ίδιοι οι ναύτες ευθύνονταν για την παραλίγο σύγκρουση.

​Μια χούφτα ναυτικών έκαναν ηλιοθεραπεία στο ελικοδρόμιο του σκάφους, ενώ το υπόλοιπο πολεμικό πλοίο φαινόταν να είναι κενό, καθώς το πλήρωμα φαινόταν να κάνει ό, τι μπορούσε για να αποφύγει τη σύγκρουση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές βλάβες στην καλύτερη περίπτωση - και ποιος ξέρει τι είδους διεθνή κρίση.

Το ρωσικό σκάφος κατάφερε να κάνει μια απότομη στροφή προς τα δεξιά, περνώντας μόλις 150 πόδια (λιγότερο από 50 μέτρα) μακριά από το αμερικανικό αντιτορπιλικό, αναφέρει το RT.

​Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας, ένα σκάφος που προσεγγίζεται από την δεξιά πλευρά πρέπει να αποστασιοποιηθεί - και προφανώς το αμερικανικό σκάφος ήταν υποχρεωμένο να κινηθεί κατά αυτό τον τρόπο. Το αμερικανικό ναυτικό, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ανακτούσε ένα ελικόπτερο - που τράβηξε την εικόνα από πάνω - κατά τη διάρκεια του συμβάντος και έπρεπε να κινηθεί για αυτό το λόγο σε ευθεία γραμμή.

Tags:
ατύχημα, ναύτης, σκάφος, πολεμικό πλοίο, αντιτορπιλικό, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK