17:44 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Τζαμί στην Τεχεράνη του Ιράν

Ιρανικό ΥΠΕΞ: Η ΕΕ απέτυχε να σώσει την πυρηνική συμφωνία του 2015

© Sputnik / Anton Bystrov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε νέες κυρώσεις σχετικά με το Ιράν, στοχεύοντας στον πετροχημικό τομέα της χώρας, ο οποίος διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο θυγατρικών.

Το Ιράν επέκρινε τους ευρωπαίους υπογράφοντες της πυρηνικής συμφωνίας για τα πυρηνικά της (που υπεγράφη το 2015) επειδή δεν κατάφεραν να σώσουν το σύμφωνο, αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από αυτό.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει πρακτικά και απτά βήματα από τους Ευρωπαίους για να εγγυηθούν τα συμφέροντα του Ιράν ... Η Τεχεράνη δεν θα συζητήσει κανένα θέμα πέρα από την πυρηνική συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβι.

Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν παραμένουν σε τεντωμένο σχοινί το τελευταίο διάστημα, μετά τη μονομερή αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, μάλιστα, ο Λευκός Οίκος προχώρησε σε αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή, επικαλούμενος τη υποτιθέμενη αυξανόμενη ιρανική απειλή.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK