18:05 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
«Καραβάνι» μεταναστών από την Ονδούρα στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Τραμπ απειλεί ξανά το Μεξικό με δασμούς για το μεταναστευτικό

© AP Photo / Oliver de Ros
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει πριν λίγες ημέρες την επιβολή εμπορικών δασμών στο Μεξικό με σκοπό την άσκηση πίεσης στη γειτονική χώρα ως προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Σε ισχύ ήταν προγραμματισμένο να τεθούν σήμερα οι δασμοί των ΗΠΑ εις βάρος του Μεξικού, τους οποίους είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό η αμερικανική κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, Μεξικό και ΗΠΑ υπέγραψαν ένα μέρος της συμφωνίας για τη Μετανάστευση και την Ασφάλεια, με τη συγκεκριμένη σύμβαση να πρέπει να επικυρωθεί και από το Κοινοβούλιο του Μεξικό.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν παρέλειψε βέβαια να απειλήσει με νέους δασμούς το Μεξικό, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση για διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Την Παρασκευή, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι είχε συνάψει συμφωνία με τον νότιο γείτονά της, μια συμφωνία που αποσκοπεί στο να περιορίσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές από την Κεντρική Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρεται στη συμφωνία, το Μεξικό θα αναπτύξει την Εθνική Φρουρά του σε ολόκληρη τη χώρα και ειδικότερα στα νότια σύνορά και θα προσπαθήσει να εξαλείψει τη διακίνηση μεταναστών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά τους θα στέλνουν πίσω στο Μεξικό τους αιτούντες άσυλο, που έχουν διασχίσει τα νότια σύνορά τους, και εκεί θα εξετάζονται τα αιτήματά τους.

Σχετικά:

ΗΠΑ και Μεξικό απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τους δασμούς
ΗΠΑ - Μεξικό συζήτησαν συμφωνία που θα επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να εκτοπίζει τους αιτούντες άσυλο
ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Ο Τραμπ μπορεί να επιβάλει δασμούς στο Μεξικό αν δεν εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις
Σε συμφωνία για τη μετανάστευση κατέληξαν ΗΠΑ και Μεξικό
Λευκός Οίκος: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι δασμοί στο Μεξικό
Tags:
Δασμοί, Ντόναλντ Τραμπ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK