21:19 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η νέα σειρά του HBO, περιγράφει την χειρότερη πυρηνική καταστροφή παγκοσμίως που συνέβη στη βόρεια Ουκρανία στις 26 Απριλίου του 1986 και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε μέσω των ρευστοποιητών. Η σειρά οδήγησε μάλιστα σε αύξηση των τουριστών στο Τσερνόμπιλ.

Ο τελευταίος Σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σε συνέντευξή του στον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Govorit Moskva, δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμη την μίνι-σειρά του HBO Τσερνόμπιλ παρότι θέλει να την δει εδώ και καιρό, επειδή νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Ο Γκορμπατσόφ πρόσθεσε ότι ενώ του υποσχέθηκαν να του παρέχουν τη δυνατότητα να δει τη σειρά μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ακόμη δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. 

Την ίδια ώρα, ο Γκορμπατσόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς που γίνονται από τους δημιουργούς της σειράς ότι η καριέρα του επιστήμονα Βαλερί Λεγκάσοφ τερματίστηκε μετά την έρευνα που έγινε για τα αίτια της πυρηνικής καταστροφής. Ο Γκορμπατσόφ, που τότε ήταν ο επικεφαλής της ΕΣΣΔ, δήλωσε ότι ποτέ δεν προσπάθησε να καταστρέψει την καριέρα του Λεγκάσοφ και πως κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την πλοκή της σειράς Τσερνόμπιλ που είναι παραγωγή του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού HBO και του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky, ο Γκορμπατσόφ ζήτησε προσωπικά να μην δοθεί στον Λεγκάσοφ ο τίτλος του «Ήρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας», ένα γεγονός μετά από το οποίο η καριέρα του επιστήμονα τερματίστηκε.

Ο Βαλερί Λεγκάσοφ, διερεύνησε τα αίτια ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ το 1986.

Παρουσίασε τα αποτελέσματα των εργασιών της επιτροπής στη διάσκεψη εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας στη Βιέννη και, σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, αποκάλυψε ορισμένες απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία δεν είχε εγκριθεί από την ηγεσία της χώρας.

Το 1986-1987, προτάθηκε δύο φορές για τον τίτλο του «Ήρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας», αλλά και τις δύο φορές ο ακαδημαϊκός δεν πήρε βραβείο. Το 1988 αυτοκτόνησε.

Πώς ήταν στην πραγματική ζωή οι χαρακτήρες της σειράς «Τσερνόμπιλ»

Η μίνι σειρά Τσερνόμπιλ του HBO ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και έγινε μεγάλη επιτυχία. Έχει διθυραμβικές κριτικές για τον σωστό τρόπο με τον οποίο αποτυπώνει την ατμόσφαιρα της ΕΣΣΔ του '80, αλλά ταυτόχρονα ορισμένοι από τους ανθρώπους που έχουν ζήσει από κοντά την πυρηνική καταστροφή αναφέρουν ορισμένες αποκλίσεις και ασυνέπειες από τα πραγματικά περιστατικά του 1986.

Κι όμως! Υπήρχε μαύρος στρατιώτης στο Τσερνόμπιλ και είναι Ρώσος

Η επιτυχία της σειράς οδήγησε σε αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Τσερνόμπιλ και την κοντινή στο εργοστάσιο πόλη, Πρίπιατ. Σύμφωνα με τουριστικό πρακτορείο, αυξήθηκαν κατά 40% οι κρατήσεις στην περιοχή μετά την έναρξη της σειράς.

Σχετικά:

Τσερνόμπιλ και Φουκουσίμα: Δύο διαφορετικές πυρηνικές καταστροφές, ίδιες συνέπειες
Σαν σήμερα η πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ
Tags:
σειρά, HBO, ειδήσεις, τηλεοπτική σειρά, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, Τσερνόμπιλ, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK