18:37 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Σημαία του Ιράν σε δρόμο στην Τεχεράνη

Ιρανός αξιωματούχος: Οι σχέσεις με τη Ρωσία αποκτούν μεγάλη σημασία εν μέσω των αμερικανικών πιέσεων

© Sputnik / Anton Bystrov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν είχε σήμερα αξιωματούχος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, εξαίροντας τη σημασία των σχέσεων με τη Ρωσία.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Μόσχας αποτκούν ιδιαίτερη σημασία, εν μέσω της πολιτικής πίεσης από τις ΗΠΑ και των «παράνομων» κυρώσεων σε βάρος και των δύο χωρών, επεσήμανε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος για πολιτικές υποθέσεις του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Αλί-Ασγκάρ Χαγκί. 

«Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, ειδικότερα, κάτω υπό τις τρέχουσες περιστάσεις της αμερικανικής πίεσης, όπως επίσης και στο απόηχο αυτών των παράνομων κυρώσεων που επιβάλλουν σε βάρος της Ρωσίας και του Ιράν... αποκτούν μεγάλη σημασία», τόνισε ο ίδιος, στη διάρκεια συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν. 

Παράλληλα, ευχαρίστησε τη Μόσχα για τις «ενέργειες που δρομολογεί η ρωσική κυβέρνηση σε σχέση με αυτές τις παράνομες κινήσεις που κάνουν οι ΗΠΑ». 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επεσήμανε ότι η Μόσχα θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσει τον διάλογο και την αλληλόδραση με την ιρανική πλευρά (...)».

Ο ίδιος εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα για λεπτομερείς και σε βάθος διαβουλεύσεις με το Ιράν, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην παγκόσμια σταθερότητα. 

Tags:
ΗΠΑ, Ρωσία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK