17:45 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Το λογότυπο του BBC

Πληροφορίες ότι το BBC θα σταματήσει τη χρήση της λέξης «τρομοκρατία» από τα ρεπορτάζ του

© Sputnik / Alex McNaughton
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Θα ζητηθεί στους ρεπόρτερ να μην χρησιμοποιούν τη λέξη «τρομοκρατία» κατά την κάλυψη τέτοιας επίθεσης, εκτός και αν μεταφέρουν δήλωση άλλου, μετέδωσε η κυριακάτικη Daily Mail.

Το BBC δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τη λέξη «τρομοκρατία» στα ρεπορτάζ του προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο μεροληψίας, αναφέρει εφημερίδα επικαλούμενη «πηγές στο BBC». Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτό ο κανόνας θα ισχύσει μετά τη δημοσίευση των νέων κατευθυντηρίων της εταιρείας στο τέλος Ιουνίου.

Η εφημερίδα επικαλείται υψηλόβαθμο στέλεχος στον τομέα ειδήσεων που ανέφερε ότι «συμπυκνώνεται στην εξής φράση “ο τρομοκράτης για κάποιον είναι ο μαχητής της ελευθερίας για κάποιον άλλο”».

Παρότι οι νέες κατευθύνσεις δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί, αρκετοί ρεπόρτερ του BBC έχουν ήδη ασκήσει κριτική στην κίνηση αυτή ως «αμφιλεγόμενη».

«Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία επιθυμία να στριμωχτεί συνολικά η λέξη τρομοκρατία, που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ανοησία».

Η ιδέα επικρίθηκε και από κάποιους βουλευτές, που πιστεύουν ότι είναι απαράδεκτο «να “ξεπλύνει” τη συμπεριφορά των τρομοκρατών με τον να μην την καταδεικνύει» και ότι με την αφαίρεση της λέξης «τρομοκρατία» του BBC δεν θα είναι πια «σαφές και ακριβές» στις μεταδώσεις του.

Tags:
δημοσιογράφοι, δημοσιογραφία, τρομοκρατία, BBC
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK