ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι παραιτήθηκε και επίσημα από επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος, σηματοδοτώντας την έναρξη της κούρσας για τη διαδοχή της στο κόμμα αλλά και στην πρωθυπουργία.

Δέκα υποψήφιοι ρίχνονται στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι στην ηγεσία στο Συντηρητικό κόμμα και στην πρωθυπουργία, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή 1922.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και φαβορί Μπόρις Τζόνσον, ο διάδοχός του Τζέρεμι Χαντ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ, ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντομινίκ Ράαμπ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Χαβίντ.

Οι άλλοι υποψήφιοι είναι ο υπουργός διεθνούς ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρντ, η πρώην υπουργός Έσθερ Μάκβεϊ, η πρώην επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ και ο βουλευτής των Συντηρητικών Μαρκ Χάρπερ.

Ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας μεταξύ των βουλευτών των Συντηρητικών ξεκινά με σκοπό την ανάδειξη των δύο επικρατέστερος, που στη συνέχεια θα οδηγηθούν στη δεύτερη ψηφοφορία, θα διεξαχθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι παραιτήθηκε και επίσημα από επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος, σηματοδοτώντας την έναρξη της κούρσας για τη διαδοχή της, ενώ θα παραμείνει ως πρωθυπουργός μέχρι την ανάδειξη του/της διαδόχου της.

Tags:
διαδοχή, Συντηρητικό κόμμα, Τερέζα Μέι, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK