ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εφημερίδα αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το ζήτημα μετά από σχόλια στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, όπου η απουσία του ανταποκριτή έγινε ολοένα και πιο εμφανής εξαιτίας της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της Τεχεράνης και των ΗΠΑ.

Οι Times της Νέας Υόρκης δήλωσαν σε δελτίο τύπου την Δευτέρα ότι η Τεχεράνη απαγόρευσε στον ανταποκριτή της εφημερίδας να συνεχίσει να εργάζεται στο Ιράν εδώ και τέσσερις μήνες, καθώς οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις του έχουν ανακληθεί.

«Ο ανταποκριτής, Τόμας Έρμπρινκ, Ολλανδός πολίτης, έχει πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για τους Times στο Ιράν από το 2012», ανέφερε η ανακοίνωση. «Βρισκόταν στην Τεχεράνη αλλά δεν μπόρεσε να εργαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ανακλήθηκαν οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις του».

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν έχουν επανειλημμένα διαβεβαιώσει την εφημερίδα ότι τα διαπιστευτήρια του Έρντμπρινκ θα αποκατασταθούν σύντομα, αλλά δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τις καθυστερήσεις ή για το λόγο για τον οποίο ανακλήθηκαν, δήλωσε ο διεθνής συντάκτης των New York Times Μάικλ Σλάκμαν.

Ο Σλάκμαν πρόσθεσε ότι υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι το ζήτημα θα επιλυθεί σύντομα.

Σχετικά:

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν έχουμε ζητήσει από τη Ρωσία να μας πουλήσει τους S-400
Έκκληση του Ιράν για εξάλειψη του δολαρίου: Να σταματήσει η οικονομική τρομοκρατία
Στο φως της δημοσιότητας βίντεο από το νέο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας του Ιράν
Tags:
δημοσιογράφος, εφημερίδα, New York Times, Τεχεράνη, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK