ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αργά την Παρασκευή, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε μια κοινή διμερή δήλωση για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης μέσω των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στο εγγύς μέλλον, το Μεξικό θα ανακοινώσει μία νέα συμφωνία με την Ουάσινγκτον για κάποιο άλλο ζήτημα, στο πλαίσιο της πρόσφατα επιτευχθείσας συμφωνίας για την παράνομη μετανάστευση.

«Έχουμε μια συμφωνία για κάτι που θα ανακοινώσουν πολύ σύντομα. Έχει τελειώσει. Πρέπει μόνο να έχουν έγκριση και θα λάβουν έγκριση», δήλωσε ο Τραμπ την Δευτέρα. «Όλα έγιναν εξαιτίας των δασμών και λόγω της σχέσης που έχουμε με το Μεξικό».

Αργά την Παρασκευή, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε μια κοινή διμερή δήλωση για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης μέσω των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

Όπως αναφέρεται  στην συμφωνία, το Μεξικό θα αναπτύξει δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς του σε ολόκληρη την χώρα, ειδικότερα στα νότια σύνορά με την Γουατεμάλα και θα εργαστεί για να εξαλείψει το λαθρεμπόριο ανθρώπων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν επίσης στο Μεξικό τους αιτούντες άσυλο οι οποίοι διέσχισαν τα νότια σύνορά τους ερχόμενοι από το Μεξικό, όπου θα περιμένουν τις αποφάσεις στις υποθέσεις τους.

Στις 30 Μαΐου, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν δασμούς 5% σε όλα τα εμπορεύματα που εισάγονται από το Μεξικό αρχής γενομένης από τις 10 Ιουνίου και πως θα αυξήσουν τους δασμούς αυτούς σε 25% μέχρι τον Οκτώβριο, εκτός εάν το Μεξικό αναλάβει μέτρα για τον περιορισμό της μεταναστευτικής κρίσης.

Τα καραβάνια μεταναστών από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής που ζητούσαν άσυλο άρχισαν να κινούνται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Μεξικού το περασμένο φθινόπωρο. Ο Τραμπ χαρακτήρισε την αύξηση των αφίξεων ως κρίση και τον Φεβρουάριο, κήρυξε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει κεφάλαια για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Σχετικά:

Σε συμφωνία για τη μετανάστευση κατέληξαν ΗΠΑ και Μεξικό
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, παράνομη μετανάστευση, μεταναστευτικό, σύνορα, μετανάστευση, συμφωνία, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK