20:01 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο

Ο Μάικ Πομπέο συγχαίρει τους Ρώσους για την επερχόμενη «Ημέρα της Ρωσίας»

© AP Photo / Andrew Caballero-Reynolds
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ερχόμενη Τετάρτη συμπληρώνονται 30 χρόνια από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 12 Ιουνίου 1992, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαίνεσαν την Ρωσία για τα σχεδόν 30 χρόνια συνταγματικών μεταρρυθμίσεων και τις φιλοδοξίες του λαού της χώρας για προώθηση των δημοκρατικών αρχών, με μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Εκ μέρους του προέδρου Τραμπ και του αμερικανικού λαού, συγχαίρω τον λαό της Ρωσίας για την «Ημέρα της Ρωσίας», ανέφερε το μήνυμα του Αμερικανού υπουργού την Δευτέρα. «Καθώς συμπληρώνονται σχεδόν τρεις δεκαετίες από την έναρξη των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων στη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμούν τις συνεχείς προσπάθειες του ρωσικού λαού για την προώθηση των δημοκρατικών αρχών της παγκόσμιας ελευθερίας, των πολιτικών ελευθεριών και του κράτους δικαίου».

Η αργία της Τετάρτης μνημονεύει την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ρωσίας στις 12 Ιουνίου 1992, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ανακοίνωση δεν έκανε καμία αναφορά στις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, τις οποίες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να αμβλύνει.

Tags:
υπουργός Εξωτερικών, Ντόναλντ Τραμπ, Μάικ Πομπέο, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK