01:22 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι προεδρικές εκλογές στην χώρα της Κεντρικής Ασίας πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή. Ο Κασίμ Τζομάρτ Τόκαγιεφ επικράτησε με ποσοστό 70,96% των ψήφων.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγιεφ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της χώρας, δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι προεδρικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Ο Τόκαγιεφ κέρδισε με ποσοστό 70,96% των ψήφων.

«Ο Σι Τζινπίνγκ σημείωσε στο συγχαρητήριό του μήνυμα προς τον Τόκαγιεφ ότι η Κίνα και το Καζακστάν είναι φιλικές γειτονικές χώρες και στρατηγικοί εταίροι με αμοιβαία επωφελή συνεργασία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο κ. Σι δήλωσε επίσης ότι δίνει μεγάλη σημασία στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Καζακστάν και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διατηρήσει στενές επαφές με τον νέο πρόεδρο της χώρας.

Ο πρώτος πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ παραιτήθηκε στις 20 Μαρτίου μετά από σχεδόν 30 χρόνια θητείας και όρισε τον Τοκάγιεφ, ο οποίος υπηρετούσε ως πρόεδρος του ανώτατου τμήματος του κοινοβουλίου του Καζακστάν, στη θέση του μέχρι τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Tags:
Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, προεδρικές εκλογές, Σι Τζινπίνγκ, Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγιεφ, Καζακστάν, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK