08:38 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Δημοσιεύματα αμερικανικών Μέσων ενημέρωσης επεσήμαναν πως ο δολοφονηθείς αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότης της CIA.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο δολοφονημένος αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότης της CIA.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ σκοτώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα της Κουάλα Λουμπούρ τον Φεβρουάριο του 2017 από δύο γυναίκες.

Οι ανακριτές πιστεύουν ότι η ουσία που τον οδήγησε στον θάνατό του ήταν ο τοξικός παράγοντας VX. Οι αρχές της Μαλαισίας αρχικώς κατηγόρησαν τις γυναίκες αυτές, απελευθερώνοντας τες ωστόσο νωρίτερα αυτό το έτος.

Η Wall Street Journal δήλωσε την Δευτέρα ότι «ένας άνθρωπος που έχει πείρα για το θέμα» δήλωσε ότι Κιμ Γιονκ Ναμ είχε ταξιδέψει στη Μαλαισία για να συναντήσει την επαφή του με την CIA, αν και αυτό δεν μπορεί να ήταν ο μοναδικός σκοπός του ταξιδιού, επισημαίνει.

Η αστυνομία κατέθεσε κατά την διάρκεια της δίκης των δύο γυναικών πως ο Ναμ συναντήθηκε με έναν άγνωστο Αμερικανοκορεάτη λίγο πριν σκοτωθεί, ανέφερε η έκθεση. Τον Μάιο του 2017, η εφημερίδα Asahi Shimbun του Τόκιο ανέφερε ότι ο αδελφός του Κίμ πραγματοποίησε συνάντηση με ένα άτομο το οποίο φέρεται πως είναι αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ, πρόσθεσε η έκθεση.

Tags:
Μαλαισία, CIA, υπηρεσίες πληροφοριών, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ναμ, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK