14:35 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας του Σουδάν δήλωσε ότι 46 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από το σουδανικό Στρατό σε επιχειρήσεις καταστολής των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

Το Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο του Σουδάν (TMC) δήλωσε ότι συνέλαβε αρκετούς στρατιωτικούς με την κατηγορία της χρήσης βίας για να διαλυθούν οι πολυήμερες διαμαρτυρίες έξω από το κτίριο του υπουργείου Άμυνας στην πρωτεύουσα της χώρας, Χαρτούμ.

«Δημιουργήθηκε μια κοινή ερευνητική επιτροπή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να ασχολείται με τις υποθέσεις και έχει ανακαλύψει προκαταρκτικές ενδείξεις για την ενοχή του [κατηγορούμενου στρατιωτικού προσωπικού] ... Έχουν συλληφθεί και σύντομα θα τεθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών, δήλωσε το TMC σε μια δήλωση.

Το Συμβούλιο δήλωσε ότι θα γνωστοποιήσει τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας σε 72 ώρες.

Το Σουδάν κυβερνάται από ένα Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο, καθώς τον Απρίλιο ο επί δεκαετίες πρόεδρος της χώρας Ομάρ Μπασίρ καθαιρέθηκε μετά από μήνες διαμαρτυριών. Η αντιπολίτευση απηύθυνε έκκληση για γενική απεργία, αφότου το στρατιωτικό συμβούλιο αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία σε μία πολιτική κυβέρνηση.

Tags:
καταστολή, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, στρατός, στρατιωτικό συμβούλιο, Χαρτούμ, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK