02:04 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Χονγκ Κονγκ έχει βρεθεί αντιμέτωπο με μαζικές διαμαρτυρίες για την τροποποίηση που εισάγεται στη νομοθεσία έκδοσης φυγόδικων με τις ΗΠΑ να ασκούν σκληρή κριτική.

Περισσότερο από 1 εκατομμύριο κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την τροποποίηση του νόμου περί έκδοσης φυγόδικων, η οποία, εάν εγκριθεί, θα επιτρέψει τη μεταφορά τους σε δικαιοδοτικά όργανα που δεν έχουν συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με τις αρχές του Χονγκ Κονγκ.

Το Πεκίνο επέκρινε τα «ανεύθυνα και λανθασμένα σχόλια» της Ουάσιγκτον για την συγκεκριμένη τροπολογία, αφού οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το θέμα.

«Ζητάμε από τις ΗΠΑ ... να είναι προσεκτικές και να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας υπό οποιαδήποτε μορφή», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ανώτατος αξιωματούχος της διοίκησης του Χονγκ Κόνγκ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την τροπολογία περί έκδοσης, χαρακτηρίζοντάς τη «σημαντική νομοθετική πράξη που θα βοηθήσει στην προάσπιση της δικαιοσύνης».

Tags:
κριτική, δίκη, έκδοση, νομοθεσία, ΗΠΑ, Κίνα, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK