ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι Βρυξέλλες έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία Brexit που σύναψαν με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ο υφυπουργός για Ευρωπαϊκά ζητήματα της Γερμανίας, Μάικλ Ροθ τόνισε την Τρίτη σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η ΕΕ δεν θα είναι διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία Brexit, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός.

«Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της δεν μπορούν να εκβιαστούν», ανέφερε και πρόσθεσε:  «Δεν βλέπω να υπάρχει προθυμία να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από την αρχή. Οι υποψήφιοι καλά θα κάνουν να το έχουν αυτό στο μυαλό τους κατά τη διάρκεια των εκστρατειών τους στη χώρα».

Ο Μάικλ Ροθ τόνισε επίσης ότι οι δυνητικοί διάδοχοι της πρώην πρωθυπουργού Τερέζας Μέι θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους αυτό στις εκστρατείες τους την ώρα που δεσμεύονται ότι θα πάρουν μια καλύτερη συμφωνία Brexit.

Την προηγούμενη ημέρα, η Επιτροπή Μελών των Συντηρητικών επιβεβαίωσε ότι συνολικά 10 υποψήφιοι συμμετέχουν στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σχετικά:

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ: Καλύτερους όρους για το Brexit, ειδάλλως δεν πληρώνουμε
Βρετανός ΥΠΕΞ: Η Μέρκελ μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί το Brexit με τον νέο πρωθυπουργό
Tags:
Γερμανία, ΕΕ, Τερέζα Μέι, Βερολίνο, Μπόρις Τζόνσον, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK