07:03 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το αντισυμβατικό γιοτ έχει πάρει το όνομά του από ένα μυθολογικό πλάσμα της ρωσικής παράδοσης που μοιάζει με φίδι και κατευθύνεται προς τη Νορβηγία όπου θα μετέχει σε ναυτικό φεστιβάλ.

Ένα πραγματικά ασυνήθιστο σκάφος που έπλεε στις φινλανδικές θάλασσες, έθεσε σε συναγερμό τη φινλανδική ακτοφυλακή.

Η υπηρεσία δέχθηκε σήμα για αγνώστου ταυτότητας σκάφος και ειδικότερα για ένα «τρικέφαλο τέρας» στο ομιχλώδες θαλασσινό τοπίο.

«Για εμάς, είναι συνήθης πρακτική να εξακριβώνουμε τα στοιχεία ενός σκάφους που πλησιάζει στα σύνορα, αλλά αυτή την φορά αποδείχθηκε πως ήταν και ιδιαίτερα διασκεδαστικό», είπε ο Jarmo Häkkinen μέλος της φινλανδικής ακτοφυλακής στην εφημερίδα Ilta-Sanomat.

Κατά την έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι το... τέρας ήταν στην πραγματικότητα το ρωσικό ιστιοφόρο Zmei Gorynych, που το εξωτερικό του έχει διακοσμηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζει έναν δράκο με πολλά κεφάλια από την λαϊκή παράδοση, το όνομα του οποίου φέρει και το σκάφος. Σύμφωνα με τον μύθο, το πλάσμα έμοιαζε με φίδι και πετούσε φωτιές από το στόμα, είχε σιδερένια νύχια, αρκετά κεφάλια και ήταν σχεδόν αθάνατο.

Αν κάποιος το αποκεφάλιζε αμέσως έβγαινε ένα νέο κεφάλι. Ο μόνος τρόπος για να το εξουδετερώσεις ήταν αφού του κόψεις ένα προς ένα τα κεφάλια στη συνέχεια να τα κάψεις για να μην φυτρώσουν καινούρια.

Οι ακτοφύλακες διαπίστωσαν ότι και το επταμελές πλήρωμα του σκάφους ήταν ντυμένοι ως πολεμιστές του μεσαίωνα.

Το σκάφος έχει στην πλώρη του τρία κεφάλια δράκου και στην πρύμνη του ουρά φιδιού. Είναι εξοπλισμένο με μηχανή 46 ίππων, που του επιτρέπει να πλέει με ταχύτητα 6,9 μίλια την ώρα.

Το Zmei Gorynych κατευθύνεται σε ναυτικό φεστιβάλ στη Νορβηγία και μετά την Σουηδία θα διασχίσει τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας για να φτάσει στον προορισμό του.

Το πλήρωμα πρόκειται να επαναλάβει τη διαδρομή που ακολούθησε ο πρίγκιπας Ρούρικ, στον οποίο αποδίδεται η δημιουργία του πρώτου ρωσικού κράτους. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σκοπεύουν να επισκεφτούν δέκα χώρες της Βαλτικής Θάλασσας και θα συναντηθούν με κατοίκους 18 ρωσικών περιοχών.

Tags:
γιοτ, πλοίο, Φινλανδία, Νορβηγία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK