04:05 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το σύστημα S-400

Μόσχα: Η Ρωσία θα συμμορφωθεί με όλα τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με την Τουρκία για τους S-400

© Sputnik / Mikhail Voskresensky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Τη δέσμευση της Ρωσίας να τηρήσει πλήρως τη συμφωνία με την Τουρκία για τους S-400, υπογράμμισε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, τονίζοντας ότι η Μόσχα θα συμμορφωθεί με όλα τα προαπαιτούμενα.

Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις προκειμένου να παράσχει στην Τουρκία τους S-400, όπως είχε αρχικά ζητηθεί και συμφωνηθεί, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Όλες οι υποχρεώσεις μας θα εκπληρωθούν, έγκαιρα, στην πλήρες εύρος, χωρίς αποκλίσεις από τις ισχύουσες συμφωνίες», δήλωσε ο Ριάμπκοφ, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι η συμφωνία S-400 θα μπορούσε να εκτελεστεί εν μέσω της πίεσης από τις ΗΠΑ.

Η δήλωση του Ρώσου αξιωματούχου έρχεται αφότου τη Δευτέρα, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο επικρίνει την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400 και καλεί την Άγκυρα να ακυρώσει την αγορά.

Πριν την κίνηση αυτή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, ειδοποίησε επίσημα την Τουρκία ότι δεν θα λάβει τα μαχητικά F-35 που έχει ήδη αγοράσει, εάν προχωρήσει στην απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών - συμμάχων στο ΝΑΤΟ έχουν επιδεινωθεί αφότου η Άγκυρα αποφάσισε να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανειλημμένα εξέφρασαν ανησυχίες ότι τα συστήματα αυτά δεν θα είναι συμβατά με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Ωστόσο η Τουρκία έχει απορρίψει όλες τις σχετικές ανησυχίες.

Tags:
Σεργκέι Ριάμπκοφ, S-400, Μόσχα, Ρωσία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK