17:53 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Το Μεξικό κάνει περισσότερα για τα σύνορα των ΗΠΑ από τους Δημοκρατικούς

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σύντομα το Μεξικό θα ανακοινώσει συμφωνία με την Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της πρόσφατα επιτευχθείσας συμφωνίας για την παράνομη μετανάστευση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πυρά κατά των Δημοκρατικών εξαπέλυσε μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καταλογίζοντάς τους ότι δεν συνδράμουν στην ασφάλεια των νότιων συνόρων των ΗΠΑ.

«Είναι θλιβερό όταν το σκέφτεται κανείς, αλλά το Μεξικό αυτή τη στιγμή κάνει περισσότερα για τις ΗΠΑ στα σύνορα, από ό,τι οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

​Την Παρασκευή, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε κοινή διμερή δήλωση για μείωση της ροής της παράνομης μετανάστευσης στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.

Όπως αναφέρεται  στην συμφωνία, το Μεξικό θα αναπτύξει δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς του σε ολόκληρη την χώρα, ειδικότερα στα νότια σύνορά με την Γουατεμάλα και θα εργαστεί για να εξαλείψει το λαθρεμπόριο ανθρώπων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν επίσης στο Μεξικό τους αιτούντες άσυλο οι οποίοι διέσχισαν τα νότια σύνορά τους ερχόμενοι από το Μεξικό, όπου θα περιμένουν τις αποφάσεις στις υποθέσεις τους.

Τη Δευτέρα ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι στο εγγύς μέλλον, το Μεξικό θα ανακοινώσει μία νέα συμφωνία με την Ουάσινγκτον για κάποιο άλλο ζήτημα, στο πλαίσιο της πρόσφατα επιτευχθείσας συμφωνίας για την παράνομη μετανάστευση.

«Έχουμε μια συμφωνία για κάτι που θα ανακοινώσουν πολύ σύντομα. Έχει τελειώσει. Πρέπει μόνο να έχουν έγκριση και θα λάβουν έγκριση», δήλωσε ο Τραμπ την Δευτέρα. «Όλα έγιναν εξαιτίας των δασμών και λόγω της σχέσης που έχουμε με το Μεξικό», πρόσθεσε.

Στις 30 Μαΐου, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν δασμούς 5% σε όλα τα εμπορεύματα που εισάγονται από το Μεξικό αρχής γενομένης από τις 10 Ιουνίου και πως θα αυξήσουν τους δασμούς αυτούς σε 25% μέχρι τον Οκτώβριο, εκτός εάν το Μεξικό αναλάβει μέτρα για τον περιορισμό της μεταναστευτικής κρίσης.

Τα καραβάνια μεταναστών από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής που ζητούσαν άσυλο άρχισαν να κινούνται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Μεξικού το περασμένο φθινόπωρο. Ο Τραμπ χαρακτήρισε την αύξηση των αφίξεων ως κρίση και τον Φεβρουάριο, κήρυξε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει κεφάλαια για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Σχετικά:

Τραμπ: Το Μεξικό θα ξεκινήσει άμεσα την αγορά αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ
Τραμπ: Το Μεξικό θα αναγγείλει σύντομα ένα νέο μέρος της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Δημοκρατικό Κόμμα, Δημοκρατικοί, σύνορα, παράνομη μετανάστευση, μετανάστευση, μετανάστες, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK