15:57 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ψηλότερο βουνό σκουπιδιών της Ινδίας, που έχει ονομαστεί «Έβερεστ των σκουπιδιών», είναι τώρα τόσο ψηλό που χρειάζεται να τοποθετηθεί προειδοποιητικός φωτισμός για τα αεροσκάφη.

Ψηλότερο από το φημισμένο Ταζ Μαχάλ θα είναι σύντομα η χωματερή του Γκαζιπούρ, ένα τεράστιο βουνό σκουπιδιών στην Ινδία.

Ο συγκεκριμένος χώρος υγειονομικής ταφής έχει σχεδόν την έκταση 40 ποδοσφαιρικών γηπέδων και ξεπερνά σε ύψος τα 65 μέτρα ενώ αυξάνεται κατά σχεδόν 10 μέτρα το χρόνο, σύμφωνα με το AFP.

Μέχρι το 2020 αναμένεται να ξεπεράσει το Ταζ Μαχάλ που έχει ύψος 73 μέτρα.

Πέρυσι, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας προειδοποίησε ότι σύντομα θα χρειαστεί να τοποθετηθούν κόκκινα προειδοποιητικά φώτα για τα αεροσκάφη κι έτσι φέτος οι αρχές θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυτό το έργο.

Η χωματερή του Γκαζιπούρ άνοιξε για πρώτη φορά έξω από το Νέο Δελχί το 1984 και τέθηκε εκτός λειτουργίας όταν κορέστηκε το 2002.

Ωστόσο, εκατοντάδες φορτηγά φθάνουν με περίπου 2.000 τόνους σκουπιδιών κάθε μέρα.

Η εναπόθεση σκουπιδιών απαγορεύτηκε προσωρινά το 2018 μετά από μεγάλες πλημμύρες που προκάλεσαν την κατάρρευση μέρους του βουνού, αφήνοντας δύο νεκρούς. Ωστόσο άνοιξε ξανά μετά από λίγες μέρες, όταν οι αρχές δεν βρήκαν εναλλακτική λύση.

Οι πυρκαγιές λόγω του μεθανίου είναι ένα κοινό φαινόμενο στη χωματερή, ενώ ένα μαύρο τοξικό υγρό, ξεχειλίζει από το βουνό και χύνεται σε τοπικό κανάλι.

Πολλοί ντόπιοι παραπονιούνται για δυσκολίες στην αναπνοή και προβλήματα στο στομάχι από την εισπνοή του μολυσμένου αέρα.

Ακτιβιστές οικολόγοι ζητούν το κλείσιμο της χωματερής, λέγοντας ότι δεν είναι ασφαλές για κανέναν να ζήσει σε απόσταση πέντε χιλιόμετρων από το σημείο, καθώς υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Tags:
μόλυνση, αεροσκάφη, φως, σκουπίδια, βουνό, χωματερή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK