ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει στο παρελθόν τη δυσαρέσκειά του για τους γαλλικούς δασμούς στο αμερικανικό κρασί. Τον Νοέμβριο είχε δηλώσει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους Αμερικανούς οινοπαραγωγούς να πουλήσουν τα προϊόντα τους στη Γαλλία, ενώ οι ΗΠΑ κάνουν εύκολη την εισαγωγή γαλλικών κρασιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να κάνει «κάτι» για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση που επικρατεί με το γαλλικό κρασί που εισάγεται στις ΗΠΑ ουσιαστικά χωρίς δασμούς, τη στιγμή που η Γαλλία επιβάλλει δασμούς στο αμερικανικό κρασί, σύμφωνα με το Time.

«Η Γαλλία μας χρεώνει πολύ για το κρασί. Και όμως τους χρεώνουμε πολύ λίγα για το γαλλικό κρασί», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο CNBC τη Δευτέρα μετά το ταξίδι του στη Νορμανδία την περασμένη εβδομάδα.

«Τα οινοποιεία έρχονται και μου λένε, "πληρώνουμε πολλά χρήματα για να στείλουμε το προϊόν μας στη Γαλλία, και εσείς επιτρέπετε την εισαγωγή γαλλικών κρασιών ελεύθερα. Είναι σπουδαία τα γαλλικά κρασιά, αλλά έχουμε κι εμείς σπουδαία κρασιά"», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Συμπλήρωσε, δε, πως «δεν είναι δίκαιο. Θα κάνουμε κάτι γι΄αυτό».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει στο παρελθόν τη δυσαρέσκειά του για τους γαλλικούς δασμούς στο αμερικανικό κρασί. Τον Νοέμβριο είχε δηλώσει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους Αμερικανούς οινοπαραγωγούς να πουλήσουν τα προϊόντα τους στη Γαλλία, ενώ οι ΗΠΑ κάνουν εύκολη την εισαγωγή γαλλικών κρασιών, κάτι που πρέπει να αλλάξει, όπως είχε τονίσει.

​Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κρασιού των οινοπαραγωγών της Καλιφόρνια και όπως αναφέρει το Bloomberg, οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς 5 λεπτών ανά μπουκάλι 750 ml εισαγόμενου κρασιού και 14 σεντς για τον αφρώδη οίνο.

Στον αντίποδα, οι δασμοί της ΕΕ για εισαγόμενο κρασί κυμαίνονται από 11 λεπτά έως 29 λεπτά ανά φιάλη.

Τα σενάρια περί δασμών στο γαλλικό κρασί δεν άργησαν να γίνουν αντικείμενο σχολιασμού από χρήστες του Twitter.

Κάποιοι έκαναν παραλληλισμούς με το γεγονός πως ξεράθηκε το δένδρο που φυτεύτηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ως ένδειξη της φιλίας μεταξύ των χωρών τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν στις ΗΠΑ.

Σχετικά:

Εξαιρετικής ποιότητας ιταλικό κρασί χαμένο μετά από έκρηξη σε δεξαμενή
Tags:
Εμανουέλ Μακρόν, Δασμοί, κρασί, Γαλλία, ΕΕ, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK