12:34 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Μαργαρίτης Σχοινάς

Κομισιόν: Η εκλογή νέου πρωθυπουργού δεν θα αλλάξει τις παραμέτρους της συμφωνίας για το Brexit

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας από τους υποψηφίους, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι δεν θα πληρώσει τον «λογαριασμό διαζυγίου» για το Brexit στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια έως ότου υπάρξει συμφωνία που να ικανοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εκλογή πρωθυπουργού στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα οδηγήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή των παραμέτρων της συμφωνίας για το Brexit ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η λίστα των μνηστήρων για τη θέση του αρχηγού στο κόμμα των Συντηρητικών και τον πρωθυπουργικό θώκο έχει ήδη σχηματιστεί και περιλαμβάνει 10 ονόματα. Όπως αναμένεται η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου με τη δεύτερη ψηφοφορία. Την προηγούμενη εβδομάδα ένας από τους υποψηφίους, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι δεν θα πληρώσει τον «λογαριασμό διαζυγίου» για το Brexit στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια έως ότου υπάρξει συμφωνία που να ικανοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ο καθένας γνωρίζει τι βρίσκεται στο τραπέζι, …(αυτό) έχει υπάρξει προϊόν επιτυχούς διαπραγμάτευσης από την Κομισιόν και έχει εγκριθεί από όλες τις χώρες-μέλη, και οι εκλογές για νέο πρωθυπουργό (σ.σ. στο Ηνωμένο Βασίλειο) φυσικά δεν θα αλλάξει τις παραμέτρους του τι είναι στο τραπέζι» δήλωσε ο Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος επίσης τόνισε ότι δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις Τζόνσον γιατί δεν θέλει να εμπλακεί στις εξελίξεις στα εσωτερικά των Τόρις.

«Το διάλειμμα στο Brexit συνεχίζεται, έτσι θα απέχουμε από ο,τιδήποτε μπορεί να μας βγάλει από αυτή τη κατάσταση. Επίσης θα απέχουμε από οποιαδήποτε θέση, άποψη που μπορεί να εγείρει κίνδυνο εμπλοκής στην εν εξελίξει διαδικασία για την αρχηγεία στο Συντηρητικό Κόμμα».

Tags:
Μαργαρίτης Σχοινάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Συντηρητικό κόμμα, Brexit, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK