22:11 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (319)
0 0 0
Βρείτε μας

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βενεζουέλας, η χώρα έχει λάβει συνολικά 465 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κίνα, τη Ρωσία, τον Ερυθρό Σταυρό και τη UNICEF.

Σχεδόν 70 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας μεταφέρθηκαν στη Βενεζουέλα από την Κίνα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Λατινοαμερικάνικης χώρας Κάρλος Αλβαράδο.

Όπως πρόσθεσε και σύμφωνα με το δίκτυο Globovision, η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελείται από 68 τόνους φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Σύμφωνα με τον Αλβαράδο, η Βενεζουέλα έχει λάβει συνολικά 465 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κίνα, τη Ρωσία, τον Ερυθρό Σταυρό και τη UNICEF.

Το Φεβρουάριο, η Ρωσία έστειλε το πρώτο της πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα. Η δεύτερη αποστολή έφτασε στα μέσα Απριλίου.

Η Βενεζουέλα υποφέρει από μια σοβαρή πολιτική κρίση από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο, ο οποίος υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος. Ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε την κίνηση του Γκουάιδο ως μια προσπάθεια να οργανώσει ένα πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από την Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουάιδο, με περίπου 50 άλλες χώρες να ακολουθούν το παράδειγμά τους, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία και ορισμένα άλλα κράτη έχουν, εν τω μεταξύ, εκφράσει την υποστήριξή τους στη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο. Το Μεξικό και η Ουρουγουάη αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τον Γκουάιδο, δηλώνοντας ότι παραμένουν ουδέτεροι και πιστοί στην προώθηση της διευθέτησης κρίσεων μέσω του διαλόγου.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (319)

Σχετικά:

Ο Καναδάς χαιρετίζει τη δέσμευση της Κούβας για τον τερματισμό της κρίσης στη Βενεζουέλα
Η Βενεζουέλα λανσάρει νέο βασισμένο στο μπολιβάρ, εγχώριο σύστημα πληρωμών
Πούτιν: Ακόμη και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι κατά της στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα
Συγχαρητήρια Μαδούρο στην εθνική Βενεζουέλας για τη νίκη επί των ΗΠΑ (Βίντεο)
Κορίτσι από τη Βενεζουέλα δεν μπορεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ
Tags:
Χουάν Γκουαϊδό, Νικολάς Μαδούρο, φάρμακα, ανθρωπιστική βοήθεια, Κίνα, κρίση στη Βενεζουέλα, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK