16:21 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για προληπτικούς λόγους, κατά την διάρκεια της τρέχουσας «έκρηξης» του ιού στην ΛΔΚ, η Ουγκάντα έχει εμβολιάσει περίπου 4.700 υγειονομικούς υπαλλήλους σε 165 ιατρικές εγκαταστάσεις.

Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα σε ένα παιδί που ταξίδεψε από την γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Κονγκό), όπου οι υγειονομικοί υπάλληλοι μάχονται κατά της θανατηφόρου νόσου από τον Αύγουστο του 2018, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ την Τρίτη.

«Η επιβεβαιωμένη περίπτωση αφορά ένα παιδί ηλικίας 5 ετών από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό που ταξίδεψε με την οικογένειά του στην Ουγκάντα στις 9 Ιουνίου 2019», δήλωσε ο ΠΟΥ σε δελτίο τύπου. «Το παιδί και η οικογένειά του εισήλθαν στη χώρα και ζήτησαν ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο του Καγκαντό όπου οι ιατροί εντόπισαν τον ιό Έμπολα ως πιθανή αιτία ασθένειας».

Η επιβεβαίωση έγινε τη Δευτέρα από το Ιατρικό Ινστιτούτο της Ουγκάντα ​​(UVRI), ανέφερε η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Υγείας της Ουγκάντας και ο ΠΟΥ έχουν αποστείλει ομάδα ταχείας αντίδρασης για να εντοπίσουν άλλα άτομα που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο από την επαφή με το θύμα και να διασφαλίσουν ότι θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση εάν αρρωστήσουν.

Για προληπτικούς λόγους, κατά την διάρκεια της τρέχουσας «έκρηξης» του ιού στην ΛΔΚ, η Ουγκάντα έχει εμβολιάσει περίπου 4.700 υγειονομικούς υπαλλήλους σε 165 ιατρικές εγκαταστάσεις (συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης όπου φροντίζεται το παιδί). Η παρακολούθηση της νόσου έχει ενταθεί · και το ιατρικό προσωπικό εκπαιδεύεται ειδικά στην αναγνώριση των συμπτωμάτων της νόσου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Από τον Αύγουστο του 2018, όταν αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού στην ΛΔΚ, επιβεβαιώθηκαν 1.945 περιπτώσεις με 1.302 θανάτους από τις 28 Μαΐου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η μεγαλύτερη εκδήλωση του ιού Έμπολα έλαβε χώρα στην Δυτική Αφρική την διετία 2014-2015, οδηγώντας στον θάνατο περισσότερους από 11.000 ανθρώπους από έναν αριθμό περίπου 28.000 ατόμων που επιβεβαιώθηκε πως έπασχαν από την συγκεκριμένη νόσο.

Ο ιός Έμπολα σκοτώνει τον ασθενή προκαλώντας μαζική εσωτερική αιμορραγία.

Σχετικά:

Γιατροί χωρίς Σύνορα: Εκτός ελέγχου ο Έμπολα στο Κονγκό
Tags:
ΠΟΥ, κρούσματα, νεκροί, ιός, Έμπολα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ουγκάντα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK