09:35 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας του Σουδάν δήλωσε ότι 46 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από το σουδανικό στρατό στην διάρκεια επιχείρησης καταστολής των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC) καταδίκασε και ζήτησε την άμεση παύση της βίας κατά των πολιτών στο Σουδάν.

«Τα μέλη του Συμβουλίου καταδίκασαν έντονα την πρόσφατη εκδηλωθείσα βία στην Δημοκρατία του Σουδάν και εξέφρασαν τη λύπη τους για την απώλεια ζωών και τραυματισμών μεταξύ των πολιτών», ανέφερε σε δήλωσή του το UNSC.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν επίσης τη βαθιά συμπάθεια και τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκαν στην ταχεία ανάκαμψη των τραυματιών.

Την Δευτέρα, το Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο (TMC) ανακοίνωσε ότι συνέλαβε αρκετούς στρατιωτικούς για να διερευνήσει τη συμμετοχή τους στη βίαιη διάλυση της διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Άμυνας στην πρωτεύουσα του Χαρτούμ. Το συμβούλιο δήλωσε ότι θα δημοσιεύσει τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας σε 72 ώρες.

Το Σουδάν κυβερνάται από ένα Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο, καθώς τον Απρίλιο ο επί δεκαετίες πρόεδρος της χώρας Ομάρ Μπασίρ καθαιρέθηκε μετά από μήνες διαμαρτυριών. Η αντιπολίτευση απηύθυνε έκκληση για γενική απεργία, αφότου το στρατιωτικό συμβούλιο αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία σε μία πολιτική κυβέρνηση.

Tags:
Ομάρ Μπασίρ, Συμβούλιο Ασφαλείας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, ΟΗΕ, βία, Χαρτούμ, συμβούλιο, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK