17:45 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου στην Κίνα

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ

© Φωτογραφία: Twitter/@CGTNOfficial
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αρχές της πόλης ανέμεναν νέες διαδηλώσεις, μόλις τρεις ημέρες μετά από μία διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν περίπου ένα εκατ. άνθρωποι για να καταδικάσουν το σχέδιο νόμου που επιτρέπει την έκδοση καταζητούμενων στην Κίνα.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, αποκλείοντας έτσι τις δύο κυριότερες οδικές αρτηρίες στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να επιδείξουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου της τοπική κυβέρνησης που εγκρίνει τις εκδόσεις καταζητούμενων στην Κίνα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πολλές χιλιάδες άνθρωποι απέκλεισαν τις δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, παραλύοντας κατά αυτό τον τρόπο την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αξίζει να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη τακτική είχε χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα, από το κίνημα Occupy το 2014. Το κίνημα απέκλειε επί μήνες κεντρικές οδούς της ασιατικής μεγαλούπολης.

Τέλος, όπως αναφέρουν διάφορες οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ΜΚΟ, ο συγκεκριμένος νόμος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εγκριθεί από το τοπικό κοινοβούλιο, καθώς θα εντείνει τα ήδη διαρκή και συχνά περιστατικά βασανισμών, αυθαίρετων φυλακίσεων, απόσπασης ομολογιών με εξαναγκασμούς και στέρησης πρόσβασης σε δικηγόρους στην Κίνα.

Tags:
σχέδιο, διαδηλωτές, ανθρώπινα δικαιώματα, ΜΚΟ, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, Χονγκ Κονγκ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK