12:51 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γάλλος πρόεδρος που πριν από κάποιους μήνες είχε προτείνει τη δημιουργία ενός «πραγματικού ευρωπαϊκού στρατού», τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να επανεξετάσει τους όρους των σχέσεων με τη Ρωσία, σε ό,τι αφορά θέματα ασφάλειας.

Τη δημιουργία «νέων κανόων εμπιστοσύνης και ασφάλειας» με τη Μόσχα ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει «να αφήσουμε τη Ρωσία στην Κίνα». 

«Η Ευρώπη (...) πρέπει να οικοδομήσει νέους κανόνες εμπιστοσύνης και ασφάλειας με τη Ρωσία και δεν πρέπει να συμφωνεί μόνο με το ΝΑΤΟ», είπε ο Μακρόν, μιλώντας στο RTS, στο περιθώριο της ετήσιας διάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στη Γενεύη. 

«Πρέπει να αναπτυχθούν (σ.σ. σχέσεις) μόνο μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας», τόνισε. 

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει μια «στρατηγική συζήτηση» με τη Ρωσία, παρά τις διαφορές τους και ανακοίνωσε «περιεκτικές συνομιλίες» με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Τον περυσινό Αύγουστο, ο Μακρόν εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ευρώπης για μία «στρατηγική συνεργασία» με τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι οι Βρυξέλλες πρέπει «να επανεξετάσουν τους όρους της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας» με τη Μόσχα. 

Tags:
Κίνα, Ρωσία, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK