ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η επιστολή από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Πάτρικ Σάναχαν, για τους S-400 αντιβαίνει στο πνεύμα της συμμαχίας των δύο χωρών και πως η Άγκυρα ετοιμάζει την «κατάλληλη απάντηση».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι αμερικανικές απειλές να αφαιρεθεί η Τουρκία από το πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων στα F-35 εξαιτίας της απόφασης της Άγκυρας να αγοράσει τους ρωσικούς S-400, δεν ταιριάζουν στο πνεύμα της συμμαχίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, έστειλε επιστολή στον Χουλουσί Ακάρ, την προηγούμενη εβδομάδα, ενημερώνοντας ότι οι Τούρκοι εκπαιδευόμενοι πιλότοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ στις 31 Ιουλίου.

«Η γλώσσα στην επιστολή του Σάναχαν αντιβαίνει στο πνεύμα της συμμαχίας μας. Ετοιμάζουμε μια κατάλληλη απάντηση», φέρεται να δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με τον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία το 2017 για την απόκτηση των πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400. Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει την Τουρκία ότι θα περιορίσουν τη στρατιωτική τους συνεργασία, υποστηρίζοντας ότι τα ρωσικά όπλα είναι ασύμβατα με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερντογάν: Δεν κάνουμε πίσω για τους S-400

Από την πλευρά της, η Τουρκία έχει απορρίψει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς, δηλώντας ότι οι παραδόσεις τον Ιούλιο θα προχωρήσουν κανονικά.

Tags:
F-35, S-400, Πάτρικ Σάναχαν, Χουλουσί Ακάρ, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK