15:00 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στον χαρακτηρισμό του «στυγνού δολοφόνου» που τού απέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και τον οποίο ο ίδιος εξέλαβε ως κοπλιμέντο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στην άποψη που έχει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε μια εκδήλωση του Politico στις Βρυξέλλες.

«Μου αρέσει σαν άτομο», είπε, συμπληρώνοντας: «Δεν μπορώ να σας παρουσιάσω τη μακρά λίστα με τα λάθη του κ. Τραμπ».

«Στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, πρέπει να παρουσιάσει το ευρωπαϊκό τοπίο, επειδή αυτό το τοπίο δεν είναι τόσο γνωστό στους Αμερικανούς φίλους μας... Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει συνηθίσει οι συνομιλητές του να τού λένε: ''Δεν έχεις δίκιο Ντόναλντ''», επεσήμανε ακόμη.

Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε, επίσης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, στη διάρκεια της συνόδου της G7 στον Καναδά τον Ιούνιο του 2018. 

«Ο Τραμπ μού είπε: ''Ζαν Κλοντ είσαι στυγνός δολοφόνος''. Ήταν η πρώτη φορά που το Λουξεμβούργο κατέστη τόσο μεγάλος κίνδυνος για τις ΗΠΑ. Νομίζω ότι το έλεγε σαν κοπλιμέντο, αλλά δεν είμαι σίγουρος», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Ευρωπαίοι τηρούν μια εσφαλμένη στάση απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ: «Θεωρώ ότι οι Ευρωπαίοι κάνουν ένα λάθος... Τού αξίζει σεβασμός, γιατί είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ», ανέφερε. 

Ο Τραμπ σημείωσε, επίσης, ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να χρησιμοποιεί tweet - συνήθεια που ως γνωστόν έχει ο Τραμπ - λέγοντας ότι σπάνια ασχολείται με το Twitter, λόγω των άσχημων πραγμάτων που λένε οι χρήστες σε βάρος του. 

«Ποτέ δεν διαβάζω αυτά τα tweets, γιατί δεν μου αρέσει να διαβάζω όλη μέρα ότι είναι μεθυσμένος, ότι είμαι διεφθαρμένος και ότι είναι ένας τίποτα», είπε συγκεκριμένα. 

Tags:
Ευρώπη, Κομισιόν, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK