17:33 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Σαρδηνία καθώς το τελευταίο διάστημα ακρίδες έχουν κάνει επέλαση στις καλλιέργειες τους.

Μπορεί η ακρίδα να είναι γενικά ένα άκακο έντομο για τον άνθρωπο, ωστόσο μπορεί να αποβεί μοιραία για τις αγροτικές καλλιέργειες.

Ορδές από ακρίδες έχουν κάνει επιδρομή στο ιταλικό νησί της Σαρδηνίας με τις αρχές να την χαρακτηρίζουν ως τη χειρότερη εισβολή του εντόμου εδώ και δεκαετίες.

Τα παράσιτα έχουν καταστρέψει 25000 στρέματα γεωργικής γης στην κεντροανατολική επαρχία Νουόρο της Σαρδηνίας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η Coldiretti, η μεγαλύτερη ένωση αγροτών στην Ιταλία, ζήτησε βοήθεια από τις αρχές για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτή τη στιγμή κάτι.

Ο περιφερειακός πρόεδρος της ένωσηs, Λεονάρντο Σάλις δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα ενόψει της επόμενης σεζόν.

«Καταβροχθίζουν ό,τι βρουν στο δρόμο τους και ως αποτέλεσμα αφήνουν τα ζώα χωρίς βοσκοτόπια και σε ορισμένες περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο την καλλιέργεια του σανό και βλάπτουν το φλοιό των φυτών», δήλωσε ο ίδιος.

Η ένωση θεωρεί πως η εισβολή αυτή οφείλεται στην ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας αυτό το μήνα μετά από έναν ασυνήθιστα ψυχρό Μάιο.

Ειδικοί από την περιοχή περιέγραψαν την επιδρομή ως τη χειρότερη τα τελευταία 60 χρόνια.

Tags:
επιδρομή, ακρίδα, Ιταλία, Σαρδηνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK