16:06 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Καμπανάκι» για το ενδεχόμενο μιας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, κρούει η Κομισιόν, καθώς οι εξελίξεις στη χώρα τρέχουν, μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι.

«Πολύ πιθανό» χαρακτηρίζει ένα Brexit χωρίς συμφωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας χώρες, επιχειρήσεις και πολίτες να είναι σε ετοιμότητα για τον αναμενόμενο οικονομικό αυτίκτυπο. 

Στην τελευταία αξιολόγηση των ευρωπαϊκών σχεδίων για το Brexit, η Κομισιόν τονίζει: «Στο φως της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με την επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης (...) και της εγχώριας πολιτικής κατάστασης στο σύνολό της, το σενάριο της μη συμφωνίας την 1η Νοεμβρίου του 2019 παραμένει σε μεγάλο βαθμό ένα πιθανό - αν και ανεπιθύμητο - αποτέλεσμα».

«Η Κομισιόν θεωρεί ότι μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία παραμένει ένα πιθανό αποτέλεσμα, με όλες τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις», επισημαίνει. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως τονίζει, «θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις και να αξιολογεί εάν χρειαστεί κάποια παράταση των υιοθετημένων μέτρων». 

Tags:
Κομισιόν, Brexit, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK