13:39 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η επικεφαλής του CDU Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα πρέπει να διατηρηθούν οι πολιτικοί δεσμοί και να συνεχιστεί η συνεργασία με τη Ρωσία.

Την εκτίμηση ότι η Ρωσία είναι ένας μεγάλος γείτονας που δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και είναι ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία μαζί της εξέφρασε η επικεφαλής του CDU Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ.

«Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, διατηρούσαμε πάντα επαφές με τη Σοβιετική Ένωση. Θεωρώ ότι είναι σωστό: Από τη δική μου οπτική, δεν είναι καθόλου καταδικαστέο εάν ένας πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από το πολιτικό του στρατόπεδο, συμμετέχει σε συνέδρια στη Ρωσία και έχει συναντήσεις με τον Ρώσο πρόεδρο ... Η Ρωσία είναι πάρα πολύ μεγάλος γείτονας για να την αγνοήσουμε, γι 'αυτό πρέπει να συνεργαστούμε και να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας ως πολιτικό μας στόχο», δήλωσε η Κραμπ Καρενμπάουερ  σε συνέδριο σύμφωνα με τη Die Welt.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Γερμανία χρειάζεται μια «σαφή θέση και ένα σαφές μήνυμα ότι, σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από ...  απόπειρες αποσταθεροποίησης».

Στις αρχές του μήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Γερμανό πρόεδρο του κρατιδίου της Σαξονίας, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Πριν από τη συμμετοχή του στο φόρουμ, ο ίδιος ζήτησε να τερματιστούν οι κυρώσεις στη Ρωσία και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη Μόσχα.

Tags:
Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ, πολιτική, διμερείς σχέσεις, Γερμανία, Ρωσία, CDU
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK